Zpět na seznam článků

Rok 2023 přináší mírnou proměnu v interiérových trendech! Jak podle nich vybírat dekor podlahy?

Hlavním atributem při výběru materiálů do interiérů stále zůstává přirozenost a inspirace přírodními dekory.

Tento trend se odráží nejen v oblasti podlah poněkud konstantně již několik let. I tak počátek roku 2023 přinesl mírnou proměnu v nejžádanějších dekorech podlah. O jaké proměny jde a jak konkrétně se projeví v interiérech?

Aktuální paleta módních barev se přiklání k teplým odstínům

Ačkoli pořád patří šedé odstíny k velmi populárním, stále více se prosazují teplé odstíny, které dodávají každému interiéru útulnost. Vyhledávány jsou především nažloutlé a béžové barvy, které interiéru dodávají optimismus. Velmi oblíbené jsou tyto dekory v provedení dubu, buku nebo javoru, protože propůjčují místnosti velmi teplý pocit.

Odpovědí na tento trend je rozhodně podlaha Experto Click SPC 50 Dub Toledo, která vyniká krásnou kresbou dřeva a dokáže prosvětlit i tmavší prostory.

Stále populárnější je i hygge styl, tedy interiér „na pohodu“

Mezi teplé odstíny se pak samozřejmě řadí i přírodní hnědá, která díky své zemité charakteristice propůjčuje interiéru skutečný pocit pohody, přívětivost a většího spojení s přírodou. Paleta hnědých barev dokonale pasuje k interiérům, které mají vyzařovat jednoduchost, ale zároveň působí uklidňujícím dojmem a přímo zvou k odpočinku. Právě hygge styl začíná v severských zemích stále více dotahovat na popularitu jednoduchého a účelného minimalismu.

Pokud se vám líbí interiéry, kde nemusí vše vypadat dokonale, inspirujte se tímto dánským interiérovým stylem. Interiér by měl být spíše jednoduchý a zařízený v souladu s přírodou. Barvy by měly být spíše neutrální a jsou povolené různé textury a vrstvení. To vše pak stačí doplnit třeba dekorativním tlumeným osvětlením – třeba jednobarevnými vánočními LED světýlky či jednoduchou stojací lampou.

Naprosto dokonalou volbou je v tomto případě dekor Dub Cordoba podlahy Experto Click SPC 50, který sladí jednotlivé prvky v interiéru a sám ustupuje při vnímání celku do pozadí.

Inspirace minimalismem slábne jen pomalu

Díky popularitě minimalismu v severských, ale i řadě asijských zemí, zůstává tento trend pevně zakotven i v řadě českých domácností. Jednoduché linie dodávají prostoru jistou eleganci, kterou mohou doplnit chytře zvolené kontrasty s bílými prvky. Takový prostor pak působí velmi vzdušně a opticky působí prostornějším dojmem.

Ideální volbou jsou v tomto případě spíše šedé odstíny dřeva, které podtrhnou všechny charakteristické prvky tohoto stylu. Skvělou volbou pro interiéry vybavené v minimalistickém trendu je rigidní podlaha Experto Click SPC 50 Dub Marbela.

Trendy se mění a s tím i nabídka zvýhodněných TOP dekorů

To, jak se rozhodnete vybavit svůj interiér, rozhodněte sami. Možná vás potěší, že tři TOP dekory, které odpovídají, výše popsaným trendům můžete nyní zakoupit za zvýhodněnou cenu! Právě teď si tak můžete pořídit Experto Click SPC 50 dekory Dub Toledo, Dub Marbela a Dub Cordoba za 820 Kč/m2 s DPH! Tato mimořádná nabídka platí do vyprodání zásob.
Experto Click SPC 50 můžete zakoupit ZDE.

Autor: MP  3.4.2023

vymena koberce za rigidni podlahu

Pokládka rigidní podlahy na místo koberce

Velkou výhodou rigidních podlah je jejich vhodnost do celého domu, a to včetně více zatěžovaných místností, jakou jsou chodby…

Číst více
rigidni spc podlahy detsky pokoj

Vybíráte podlahu do dětského pokoje? Rigidní vinylové SPC podlahy obstojí na výbornou!

S podzimním nástupem dětí do škol a školek se trochu mění i požadavky na vybavení dětského pokoje. Vždyť dětský pokoj je…

Číst více

Hledáte podlahu, jejíž dekory sluší moderním interiérům? Vsaďte na některý z této trojice!

V současné době boduje v interiérech hned několik módních trendů vybavení domácnosti. Vysoké oblíbenosti se těší…

Číst více