Zpět na seznam článků

Vybíráte podlahu do dětského pokoje? Rigidní vinylové SPC podlahy obstojí na výbornou!

S podzimním nástupem dětí do škol a školek se trochu mění i požadavky na vybavení dětského pokoje. Vždyť dětský pokoj je místem, kde je všechno možné, protože přání a fantazie zde ožívají a děti se vydávají vstříc novým dobrodružstvím. Navíc je možné, že si někdy budou chtít domů přivést nové kamarády. Výběr nové podlahy tak má trochu jiná specifika, než když vybíráte podlahu do ložnice či obývacího pokoje. Níže se můžete podívat na pár věcí, na které byste při výběru nové podlahy neměli zapomenout.

Důležitá je především odolnost!

Při výběru podlahy do dětského pokoje je vhodné se zaměřit na její odolnost vůči oděru a poškrábání. Důležité tak je volit podlahu, která má pořádnou nášlapnou vrstvu, jež snese zátěž jako je šoupání židlí či pojezd kolečkovou židlí, ale i hru s autíčky či domácími mazlíčky. Nášlapná vrstva, která je udávána v desetinách milimetru by tak ideálně měla být aspoň 0,4 mm a vyšší. Například Experto Click SPC 50 se může pochlubit nášlapnou 0,5 mm.

Myslete na tepelný komfort i zvukovou izolaci

Ačkoli je dlažba velmi odolná, do dětského pokoje je špatnou volbou, protože děti často padají a hrají si na zemi. Podlaha by tak měla mít teplý a příjemný povrch. Vhodnou volbou jsou rigidní vinylové SPC podlahy, které jsou vybaveny integrovanou podložkou. Ta se postará o teplotní komfort, ale i akustickou izolaci. Nemusíte se tak obávat, že by na vás stále klepali sousedi, které by rušily hry vašich dětí.

Máte malého umělce? Tak pozor na vodu!

V dětském pokoji vznikají i umělecká díla, a to za použití pastelek, fixů, modelíny a později i vodovek a temper. Vhodné je tak volit podlahu, která odolá polití vodou. Skvělou volbou jsou 100% voděodolné rigidní vinylové SPC podlahy, kterým polití nevadí, vždyť jsou vhodné i do koupelen a prádelen.

Volte podlahu s jednoduchou údržbou

Další výhodou výše zmíněných rigidních vinylových SPC podlah, mezi nimiž boduje poměrem ceny a kvality Experto Click SPC 50 je i velmi jednoduchá údržba. K úklidu vám postačí jen klasický smeták, mop a běžný čistící prostředek vhodný k úklidu vinylových podlah. Navíc můžete použít i robotický vysavač s funkcí mopování.

Rok 2023 přináší mírnou proměnu v interiérových trendech! Jak podle nich vybírat dekor podlahy?

Hlavním atributem při výběru materiálů do interiérů stále zůstává přirozenost a inspirace přírodními dekory.

Číst více
vymena koberce za rigidni podlahu

Pokládka rigidní podlahy na místo koberce

Velkou výhodou rigidních podlah je jejich vhodnost do celého domu, a to včetně více zatěžovaných místností, jakou jsou chodby…

Číst více

Hledáte podlahu, jejíž dekory sluší moderním interiérům? Vsaďte na některý z této trojice!

V současné době boduje v interiérech hned několik módních trendů vybavení domácnosti. Vysoké oblíbenosti se těší…

Číst více