Zpět na seznam článků

Hledáte podlahu, jejíž dekory sluší moderním interiérům? Vsaďte na některý z této trojice!

V současné době boduje v interiérech hned několik módních trendů vybavení domácnosti. Vysoké oblíbenosti se těší minimalistický styl inspirovaný skandinávskými zeměmi, nejlépe doplněný i myšlenkou hygge. Hned v závěsu se pak drží vintage styl, ale i styly venkovské, které zahrnují něžnost francouzského venkova, ale i styl rustikální. V následujících řádcích se můžete podrobněji podívat na výše uvedené styly, čím se liší, do kterých prostor se nejlépe hodí, a hlavně jakou k nim vybrat podlahu!

Minimalismus dodá prostoru řád a působí pohodově

Minimalismus plynoucí ze skandinávského stylu, který se vyznačuje jednoduchostí, lehkostí a neutrálními světlými barvami. Skandinávský styl vybavení interiérů staví na myšlence, kdy přijdete po náročném dni domů a měli byste především odpočívat a užívat si kouzla domova.

V minimalistických interiérech se nejčastěji setkáte s nábytkem, který je z přírodních materiálů, případně tyto materiály skvěle imituje a bývá zpravidla doplněn bílými detaily. Tento design můžete podtrhnout, pokud si zvolíte dekor podlahy Experto Click SPC 50 Dub Rimini. Díky svému světlému odstínu opticky místnost zvětší a prosvětlí. Je tak skvělou volbou do menších pokojů, ale díky své voděodolnosti pak i do kuchyní či koupelen.

Vintage styl čerpá z tradic, ale hlavně kvality

Není minimalismus nic pro vás? Chcete především útulný interiér, který vyřazuje pohodu, klid a zakládá si na tradicích? Pak by vás mohl zaujmout vintage styl.

Základní charakteristikou tohoto stylu jsou materiály, které jsou kvalitní a jejich odolnost a funkčnost je léty ověřená. Nábytek by tak měl být dřevěný, případně by měl být dřevo důvěryhodně imitovat. V oblasti čalounění pak na plné čáře vyhrává kůže nebo koženka.

Skvělým doplňkem interiéru vybaveném v tomto stylu jsou klidně mírně opotřebené kousky nábytku, či keramika s již oprýskanou glazurou.

Co se týče podlahy, pro interiéry ve vintage stylu jsou skvělou volbou dřevěné podlahy, které nemají zcela sourodý barevný odstín a působí tak přirozeným dojmem. Přesně takový je i dekor Dub Cordoba podlahy Experto Click SPC 50, jež podtrhne kouzlo těchto interiérů.

Venkovský styl je skvělou volbou i do města, a to včetně bytů!

Ať už si zvolíte styl Provence, rustikální styl nebo klasiku už dávno je pasé, že se hodí jen do rodinných domů na předměstí či venkově. Pohodu a praktičnost těchto interiérů jistě oceníte i ve městě! Zažijte znovu ten pocit, který jste prožívali v kuchyních vašich babiček.

Díky těmto stylům bydlení můžete najít kompromis, jež spojí tradici s nejmodernějšími, a hlavně praktickými novými technologiemi.

Pro všechny venkovské styly je společné, že dominantní by měly být přírodní materiály či jejich věrné imitace. Zároveň pak platí, že jejich údržba má být jednoduchá a životnost dlouhá. To platí i o již výše zmíněné rigidní podlaze Experto Click SPC 50, jejíž dekor Dub Cadiz skvěle imituje teplejší odstín dřeva, jež můžete sladit z každým z výše uvedených interiérů.

Pro zjemnění interiéru můžete použít i řadu textilních dekorací, kde dostávají prostor především výrobky ruční práce, můžete tak nechat vyniknout i vaše DIY výtvory.

Všechny tři výše zmíněné dekory si nyní můžete pořídit za ještě nižší cenu!

Který z dekorů si vyberete za vás nerozhodneme, ale dobrá zpráva je, že je nyní můžete zakoupit za zvýhodněnou cenu! Právě teď si tak můžete pořídit Experto Click SPC 50 dekory Dub Rimini, Dub Cadiz a Dub Cordoba za 820 Kč/m2 s DPH! Tato mimořádná nabídka platí do vyprodání zásob.

 

 

 

Rok 2023 přináší mírnou proměnu v interiérových trendech! Jak podle nich vybírat dekor podlahy?

Hlavním atributem při výběru materiálů do interiérů stále zůstává přirozenost a inspirace přírodními dekory.

Číst více
vymena koberce za rigidni podlahu

Pokládka rigidní podlahy na místo koberce

Velkou výhodou rigidních podlah je jejich vhodnost do celého domu, a to včetně více zatěžovaných místností, jakou jsou chodby…

Číst více
rigidni spc podlahy detsky pokoj

Vybíráte podlahu do dětského pokoje? Rigidní vinylové SPC podlahy obstojí na výbornou!

S podzimním nástupem dětí do škol a školek se trochu mění i požadavky na vybavení dětského pokoje. Vždyť dětský pokoj je…

Číst více