Zpět na seznam článků

Integrovaná podložka u rigidních podlah ušetří mnoho času i námahy!

U rigidních vinylových podlah se neustále mluví o velmi jednoduché pokládce, díky robustním zámkům a integrované podložce, jakou funkci vlastně tato podložka zastává a proč si tedy zvolit podlahu s již integrovanou podložkou? Na tyto otázky, a ještě mnohem více informací, naleznete v následujících řádcích

Jaké má výhody integrovaná podložka

Opravdu kvalitní rigidní vinylové podlahy, pro které je charakteristické tvrdé jádro, bývají již integrovanou podložkou vybaveny. Integrované podložky u rigidních vinylových podlah, které najdete v nabídce společnosti V-PODLAHY, patří mezi ty nejkvalitnější na trhu a nabízí hned několik výhod.

Tou první samozřejmě je, že odpadá nutnost výběru vhodné podložky, což bývá mnohdy oříšek. Navíc to přináší další finanční náklady, které byste museli na pořízení samostatné podložky vynaložit. Navíc ušetříte práci a čas sobě nebo svému podlaháři, jenž byste s instalací samostatné podložky strávili.

Kromě toho vám integrovaná podložka u podlah, které jsou označeny jako vhodné pro podlahové topení, přináší jistotu, že se jedná o ideální podložku pro oba používané druhy podlahového vytápění.

Důvody proč by měly být podlahy vybaveny podložkou, naleznete níže.

 

Pomáhá vyrovnávat drobné nerovnosti

Z praxe asi každý ví, že zcela rovná podlaha je pouze ideální stav, který je jen jakýmsi přáním investorů (konečných zákazníků), ale i realizačních firem. Mnoho podlahovin si poradí s určitými opravdu drobnými nerovnostmi, případně je i kopírují, což není vůbec vhodné, protože mohou být poškozeny zámkové systémy podlahy. Právě zde je velmi výrazná funkce podložky, která pomáhá tyto nerovnosti vyrovnávat, aniž by byly přetěžovány zámkové spoje podlahy. Díky tomu může být výrazně prodloužena životnost vaší nové podlahy.

 

 

Zlepšuje akustické vlastnosti podlahy

Další výhodou, kterou integrované podložky přinášejí, jsou výrazně zlepšené akustické vlastnosti podlah. U těch nejlepších modelů dosahuje útlum kročejového hluku téměř 20 dB. Tento útlum pak potěší nejen vaše sousedy o patro níže, ale i vás, protože je snížen hluk v obývaném prostoru. Pokud byste si podlahu nepodložili nebo nepoužili model s integrovanou podložkou hrozí, že na vás budou sousedé neustále klepat. Nepřidělávejte si práci a nevynechejte tento krok. Opravdu skvělých hodnot dosahuje v oblasti akustiky rigidní vinylová podlaha Sierra Acoustic.

 

Zpříjemní pochůzku a tlumí nárazy

Velmi důležitá je podlahová podložka i pro příjemnější pocit při pochůzce, protože celá podlaha s podložkou pak lépe vstřebává i případné nárazy. Navíc se stará i tepelnou izolaci podlahy, pochůzka na boso je tak mnohem příjemnější.

 

Rok 2023 přináší mírnou proměnu v interiérových trendech! Jak podle nich vybírat dekor podlahy?

Hlavním atributem při výběru materiálů do interiérů stále zůstává přirozenost a inspirace přírodními dekory.

Číst více
vymena koberce za rigidni podlahu

Pokládka rigidní podlahy na místo koberce

Velkou výhodou rigidních podlah je jejich vhodnost do celého domu, a to včetně více zatěžovaných místností, jakou jsou chodby…

Číst více
rigidni spc podlahy detsky pokoj

Vybíráte podlahu do dětského pokoje? Rigidní vinylové SPC podlahy obstojí na výbornou!

S podzimním nástupem dětí do škol a školek se trochu mění i požadavky na vybavení dětského pokoje. Vždyť dětský pokoj je…

Číst více