Zpět na seznam článků

Jedna podlaha do celého bytu? S voděodolnými rigidními vinyly žádný problém!

Také již dlouho sníte o podlaze vhodné do celého bytu i domu, která vytvoří krásný jednotný prostor? Donedávna vám tuto možnost dávala pouze glazovaná nebo slinutá dlažba, kterou bylo možné použít jak do koupelny, tak i obýváku. V obývacím pokoji, ale nejsou dlažby zrovna nejoblíbenější podlahovou krytinou, protože jsou studené na dotyk a čištění spár je velmi náročné. To hravě řeší rigidní vinylové podlahy, které jsou díky své voděodolnosti a otěruvzdornosti vhodné do celého vašeho domu či bytu.

Rigidní vinylové podlahy v koupelnách

Díky voděodolnosti konstrukce rigidních vinylových podlah jsou tyto podlahy skvělou volbou pro prostory, kde budou vystaveny vodě nebo vyšší vzdušné konstrukci. Mezi tyto prostory patří jistě koupelny a prádelny. Vodu nebo vysráženou vlhkost stačí z povrchu podlah setřít běžným způsobem, aniž byste se museli obávat nabobtnání podlahy. Jen není dobré tuto činnost dlouho odkládat, protože rigidní vinylové podlahy jsou voděodolné ne vodotěsné!

Často se můžete setkat se záměnou pojmů voděodolný a vodotěsný v oblasti rigidních vinylových podlah, do vlastní konstrukce podlahy se voda opravdu nedostane. Může však zatéci pod ní, každý přeci víme, že kapka vody si vždy najde cestu. Rigidní vinylové podlahy skvěle odolávají vodě nejen na povrchu každé desky, ale i ve svých drážkách, nemusíte se tak bát jejich poškození.

 

Proč se nedoporučují používat rigidní vinylové podlahy do sprchových boxů?

Kromě toho, že jsou tyto podlahy voděodolné, ale ne vodotěsné, se rigidní vinylové podlahy do sprchových boxů nedoporučují i z pohledu vaší bezpečnosti. Rigidní vinylové podlahy sice mají obecně velmi dobrou protiskluznost, ale nedosahuje takových parametrů jako dlaždice s protiskluzností C, které jsou určeny pro pochůzku na mokrém povrchu na boso.

 

 

Použití rigidních vinylových podlah v prádelnách

Rigidní vinylové podlahy jsou skvělou volbou i do prádelen, a to nejen z pohledu odolnosti vůči vlhkosti, ale i vysokou nosností. Zvýšenou odolností proti valivému a statickému zatížení pak vyniká především iD Click Ultimate. Nemusíte se tak bát, že by rigidní vinylové podlahy nezvládly zátěž vaší pračky nebo sušičky.

 

 

Rok 2023 přináší mírnou proměnu v interiérových trendech! Jak podle nich vybírat dekor podlahy?

Hlavním atributem při výběru materiálů do interiérů stále zůstává přirozenost a inspirace přírodními dekory.

Číst více
vymena koberce za rigidni podlahu

Pokládka rigidní podlahy na místo koberce

Velkou výhodou rigidních podlah je jejich vhodnost do celého domu, a to včetně více zatěžovaných místností, jakou jsou chodby…

Číst více
rigidni spc podlahy detsky pokoj

Vybíráte podlahu do dětského pokoje? Rigidní vinylové SPC podlahy obstojí na výbornou!

S podzimním nástupem dětí do škol a školek se trochu mění i požadavky na vybavení dětského pokoje. Vždyť dětský pokoj je…

Číst více