Zpět na seznam článků

Rigidní podlahy mají všestranné použití a hodí se i na chalupu!

Rigidní vinylové podlahy mají díky svým užitným vlastnostem opravdu velmi široké využití a díky kvalitnímu embossingu, jež dokonale imituje přírodní materiály, se skvěle hodí i na venkov. Kdy jsou rigidní vinylové podlahy skvělou volbou i na vaši chalupu si řekneme níže.

S relativní vlhkostí si skvěle poradí, jen pozor na vlhkost podkladu

Rigidní vinylová podlaha je sice 100% voděodolná, ale tak jako u jiných podlahových krytin platí, že podklad musí být suchý, pevný a stabilní.

Za suchý se podklad považuje, pokud je dosaženo určitého procenta vlhkosti v obsahu. V případě cementového potěru musí být vlhkosti nižší než 2 % CM a anhydritového podkladu pak 0,5 % CM.

Ještě přísnější jsou normy v případě, že je v podlaze uloženo podlahové topení. V tomto případě platí podle ČSN, že obsah vlhkosti u betonové podlahy musí být maximálně 1,5 % CM a u anhydritu pak do 0,3 % CM.

Pod původní krytinou je pouze hliněná podlaha?

Stále se ještě v praxi můžete setkat s případy, kdy je v chalupě pod stávající podlahovou krytinou pouze hliněná podlaha. V tomto případě důrazně doporučujeme podlahu odizolovat a vystěrkovat. U cementového potěru můžete nejdříve po 28 dnech, v závislosti na zbytkové vlhkosti podlahy, pak pokládat finální podlahovou krytinu.

Rigidním vinylovým podlahám nevadí teplotní výkyvy!

Většina podlahových krytin reaguje na rozdílené teploty, a to smršťováním a následným opětovným zvětšením svého objemu. U řady materiálů se jedná o přirozené vlastnosti, které nemohou být považovány za vadu.

Rigidní podlahy jsou mimořádně rozměrově stálé, čehož je dosaženo díky jejich tuhému kompozitnímu jádru. Například v případě nejprodávanější rigidní vinylové podlahy Experto Click SPC 50 je jádro tvořeno minerálním kompozitem založeným na vysokém obsahu vápence. Obdobně jako je tomu u dlažby vydrží rigidní podlaha i větší teplotní rozdíly a nevadí tak, že na chalupu jezdíte třeba jen na víkendy, kdy si zatopíte.

Podtrhnou jakýkoli design interiéru

Rigidní vinylové podlahy se díky široké nabídce dekorů hodí jak do tradičně zařízených chalup, tak i retro vybavení a samozřejmě i k nábytku podle posledních trendů. Vybírat si můžete z desítek dekorů, které věrně imitují přírodní materiály, jež jsou nadčasové. Mezi skvělé zástupce rigidních vinylových podlah patří i rigid Sierra Acoustic. Tato podlaha má dvojitou PUR ochranu Superguard, díky níž je její údržba jednoduchá a chrání podlahu před vznikem fleků či poškrábání.

Rok 2023 přináší mírnou proměnu v interiérových trendech! Jak podle nich vybírat dekor podlahy?

Hlavním atributem při výběru materiálů do interiérů stále zůstává přirozenost a inspirace přírodními dekory.

Číst více
vymena koberce za rigidni podlahu

Pokládka rigidní podlahy na místo koberce

Velkou výhodou rigidních podlah je jejich vhodnost do celého domu, a to včetně více zatěžovaných místností, jakou jsou chodby…

Číst více
rigidni spc podlahy detsky pokoj

Vybíráte podlahu do dětského pokoje? Rigidní vinylové SPC podlahy obstojí na výbornou!

S podzimním nástupem dětí do škol a školek se trochu mění i požadavky na vybavení dětského pokoje. Vždyť dětský pokoj je…

Číst více