Zpět na seznam článků

Usnadněte si život s podlahou vhodnou do celého bytu!

Při výběru podlahy jste často museli dělat kompromisy. U odolných podlah s dlouhou životností jste totiž často museli slevit ze svých požadavků na design! Tomu je dnes naštěstí díky rigidním vinylovým podlahám konec. Navíc jsou vhodné do celého bytu, což přináší řadu výhod, se kterými vás seznámí Pepa Libický!

Mít v bytě designově sjednocenou podlahu přináší řadu výhod. Když si zvolíte jednotný typ podlahy, usnadní to její pokládku. Estetický výsledek pak asi nepotřebuje komentář. Skvělou volbou je pro tyto případy rigidní vinylová podlaha, která se jednoduše pokládá, ladí s aktuálními módními trendy a vydrží opravdu hodně.

 

Podlaha vhodná do všech místností již není jen sen

 

Ještě před pár lety platilo, že podlahu vhodnou do koupelny i obývacího pokoje byste hledali těžko. Většina typů podlah v krásných dekorech totiž nezvládala vlhkost, která je pro koupelnu typická. Univerzální volbou tak byla dlažba. Ta je však působí při pochůzce na boso studeně a spáry vyžadují náročnější údržbu. Jednoduchým řešením jsou rigidní vinylové podlahy, které jsou díky voděodolnosti a otěruvzdornosti vhodné do celého bytu.

Rigidní vinylové podlahy navíc umožňují pokládku na jeden zátah v celém bytě, a to díky své rozměrové stálosti. U většiny podlah se zámkovým systémem je nutné po určitých metrech podlahu ukončit a vytvořit mezeru. Tato mezera zabraňuje poškození desek, ke kterému by mohlo dojít při rozpínání podlahy. V každé místnosti se tak podlahy pokládaly zvlášť. U rigidních vinylových podlah můžete položit i stovky metrů, bez toho těchto spár. Navíc si nemusíte hlídat správný směr pokládky v každé z místností.

Povrch rigidních vinylových podlah má různé druhy ochrany, díky ní jsou rigidy odolné vůči tvorbě fleků. Nemusíte se tak obávat jejich použití ani v kuchyních či vstupních prostorech. Vybrané modely pak odolají pojezdu kolečkovou židlí, ale i drápkům domácích mazlíčků. Jedničkou mezi rigidními vinylovými podlahami je Experto Click SPC 50, které vyniká svou pořádnou nášlapnou vrstvou.

 

 

Funkčnost, estetika a snadná dostupnost v jednom

 

O mimořádnou odolnost se v případě výše zmíněné podlahy z nabídky společnosti V-PODLAHY s. r. o. stará nášlapná vrstva 0,5 mm. Vysokou odolnost a dlouhou životnost pak dokazuje i možnost využití této podlahy i v komerčních prostorech jako jsou kanceláře nebo obchody.

Velkou výhodou je již integrovaná podložka IXPE, která se řadí mezi ty nejkvalitnější. Tato podložka se postará nejen o akustický útlum až 17 dB, ale dodává podlaze i velmi dobré tepelně izolační vlastnosti. Zároveň jsou pak tyto podlahy vhodné i pro stále populárnější podlahové vytápění.

Díky nižším požadavkům na aklimatizaci, integrované podložce a praktickému zámkovému systému je pokládka opravdu rychlá a jednoduchá. I rychlost vlastního dodání vás překvapí, protože V-PODLAHY garantují, že podlahu budete mít přichystanou k odběru do 48 hodin od objednání na kterémkoli středisku společnosti, což je v dnešní době opravdu unikátní.

Podlaha Experto Click SPC 50 je nabízena v 10 přírodních trendy dekorech, takže mezi nimi jistě najdete tu pravou podlahu, jež do vašeho bytu nebo domu zapadne.

 

A jak je to s tím úklidem?

 

Údržba rigidních vinylových podlah je velmi jednoduchá. Postačíte si se smetákem, kyblíkem, mopem a doporučenými čistícími prostředky. Na rozdíl od běžných laminátových podlah je totiž můžete bez obav i vytírat. Navíc jsou pro jejich údržbu vhodné i oblíbené robotické vysavače s funkcí mopování.

 

Podlahu si můžete zakoupit u všech našich partnerů, které naleznete ZDE.

Rok 2023 přináší mírnou proměnu v interiérových trendech! Jak podle nich vybírat dekor podlahy?

Hlavním atributem při výběru materiálů do interiérů stále zůstává přirozenost a inspirace přírodními dekory.

Číst více
vymena koberce za rigidni podlahu

Pokládka rigidní podlahy na místo koberce

Velkou výhodou rigidních podlah je jejich vhodnost do celého domu, a to včetně více zatěžovaných místností, jakou jsou chodby…

Číst více
rigidni spc podlahy detsky pokoj

Vybíráte podlahu do dětského pokoje? Rigidní vinylové SPC podlahy obstojí na výbornou!

S podzimním nástupem dětí do škol a školek se trochu mění i požadavky na vybavení dětského pokoje. Vždyť dětský pokoj je…

Číst více