Zpět na seznam článků

Dřevité dekory podlah jsou stále IN, a proto jsou takové i rigidy!

Užitná hodnota podlah vždy zápasila s jejich vzhledem. To už je naštěstí minulostí, protože rigidní vinylové podlahy spojují trendy dekory podlah s vlastnostmi, které z nich dělají dokonalou volbu nejen pro každou domácnost! Vyberte si dekor, který bude ladit nejen s vybavením vašeho interiéru, ale i s architektonickými prvky vašeho domu.

Jak si vybrat správný dekor podlahy?

Samozřejmě, že si můžete vybrat dekor hlavně podle vašeho vkusu, jen si dejte pozor, abyste nebyli ve výsledku poněkud zklamaní, protože to změní ráz celé místnosti. Existuje několik obecných pravidel o barvách v interiéru, kterým byste měli věnovat pozornost.

 

Tmavé dekory se nehodí do tmavých a malých prostor

Ačkoli jsou v současné době velmi oblíbené světlé dekory s nádechem do šeda, stále se najde řada zákazníků, které zaujmou teplejší tmavé odstíny dřeva. Často však zapomenou na to, že v současné době mají podlahu světlou, a i tak je v pokoji málo přírodního světla. I když dokážou tmavé podlahy vytvářet v místnostech s bílou či světlou výmalbou působivý kontrast, opatrnosti není nazbyt ani v místnostech s menším půdorysem. Opticky totiž dokáží tyto místnosti tmavé podlahy ještě zmenšit a dokonce i ubrat světlo.

Pokud však hledáte podlahu do prostorného obývacího pokoje, který je orientován na jih nebo západ, nemusíte se tmavším odstínům dřeva vůbec bránit. To samé platí, i když se budete snažit vytvořit teple působící útulný koutek vašeho domova. Výrazné odstíny hnědé s teplými barevnými tóny, promění i ty nejfádnější prostory v pravý domov.

 

 

Světlé šedavé odstíny jsou TOP

V souladu s trendy v severských státech, ale i francouzskou Provence, jsou stále na špici světlé odstíny dřeva, které jsou doplněny šedými pigmenty. Tyto podlahy působí v prostorech velmi přátelsky a pomáhají utvářet otevřeně působící prostor. Navíc jsou skvělým doplňkem k současnému minimalistickému stylu, který se výrazně prosazuje nejen v designu moderního nábytku.

Světlé odstíny pak vedou dlouhá léta i v koupelnách, kam skvěle pasuje i rigidní SPC podlaha Experto Click SPC 50, která navíc stejně jako ostatní rigidy skvěle odolává vodě.

 

V nabídce našich rigidů najdete od každého trochu

Na druhou stranu nikdo nezná váš domov lépe než vy. Je tak samozřejmé, že budete volit především podle vlastních pocitů. Až uvidíte ten pravý dekor podlahy, budete vědět, že právě tato podlaha bude správnou volbou pro váš byt či dům. Abyste měli z čeho vybírat, pravidelně pro vás výrobci podlah svou nabídku dekorů aktualizují, a tak můžete nyní u V-PODLAH vybírat z více než 60 dekorů rigidních vinylových podlah.

 

 

Rok 2023 přináší mírnou proměnu v interiérových trendech! Jak podle nich vybírat dekor podlahy?

Hlavním atributem při výběru materiálů do interiérů stále zůstává přirozenost a inspirace přírodními dekory.

Číst více
vymena koberce za rigidni podlahu

Pokládka rigidní podlahy na místo koberce

Velkou výhodou rigidních podlah je jejich vhodnost do celého domu, a to včetně více zatěžovaných místností, jakou jsou chodby…

Číst více
rigidni spc podlahy detsky pokoj

Vybíráte podlahu do dětského pokoje? Rigidní vinylové SPC podlahy obstojí na výbornou!

S podzimním nástupem dětí do škol a školek se trochu mění i požadavky na vybavení dětského pokoje. Vždyť dětský pokoj je…

Číst více